Κατηγορίες
Ενημερώσεις Κείμενα, αφίσες

Ενημέρωση από τη μικροφωνική παρέμβαση αλληλεγγύης στους μετανάστες και ενάντια στην αστυνομοκρατία, στην πλ. Βικτωρίας στις 20/03/2016

Την Κυριακή 20/3/2016 ο Συντονισμός αλληλέγγυων από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας στους μετανάστες και τις μετανάστριες βρεθήκαμε για ακόμη μία φορά στην πλατεία Βικτωρίας, όπου πραγματοποιήθηκε μικροφωνική παρέμβαση αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες και ενάντια στην αστυνομοκρατία (υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Αθηναίων και τις εντολές του υπουργείου προ.πο) της πλατείας Βικτωρίας.

Η μικροφωνική παρέμβαση διήρκεσε 2 ώρες, μοιράστηκαν – σχετικά με το θέμα – κείμενα του συντονισμού και της συνέλευσης πλατείας Βικτωρίας, έγινε μοίρασμα ξηράς τροφής και ήρθαμε σε επαφή με μετανάστες και ντόπιους. Μοιραστήκαμε ανησυχίες και προβληματισμούς, ακούσαμε λαϊκίστικες ρατσιστικές φαμφάρες ντυμένες ή όχι με το μανδύα κάποιου φιλάνθρωπου συναισθήματος, απαντήσαμε και σταθήκαμε απέναντι σε αστυνομία και ρατσιστές και δίπλα στους μετανάστες.

Βρεθήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας για να υπερασπιστούμε, όχι μόνο το δικαίωμα όλων να διέρχονται και να κάθονται ελεύθερα στους δημόσιους χώρους, χωρίς το face control από κρατικούς μπράβους και αγανακτισμένους κατοίκους και διερχόμενους, άλλα και για να δηλώσουμε ακόμη μία φορά πως παλεύουμε για μια κοινωνία που δε θα διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με τη θρησκεία, το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα.

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στους μετανάστες και τις μετανάστριες, γιατί δεν τους βλέπουμε ούτε σαν αριθμούς, ούτε σαν ξένους, ούτε σαν εμπόρευμα. Για να μην τους αφήσουμε ούτε στην πλατεία Βικτωρίας ούτε πουθενά να γίνουν βορά στις ορέξεις κανενός.

Γιατί η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

1 2 3 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *