Κατηγορίες
Κείμενα, αφίσες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π.Τ.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π.Τ.
Τρίτη 22/11/2016, ώρα: 09:00
δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 2

Στις 9 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε κομματική
καμπάνια από το συρφετό του φασίστα-πατριώτη Αρτέμη Σώρρα, που αποκαλεί ευθαρσώς τους ανθρώπους με αναπηρίες «καθάρματα, υβρίδια και ντροπή για το ανθρώπινο είδος», που προσηλυτίζει «ψεκασμένους» διαλαλώντας ότι θα πληρώσει το ελληνικό χρέος.
Μετά από την περιφορά της ομήγυρής του σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, προχώρησαν σε παρέμβασή τους στην πολύπαθη πλατεία Βικτωρίας η οποία εδώ και χρόνια γνωρίζει αρκετά από ρατσιστές και αγανακτισμένους νοικοκυραίους, αλλά ακόμα περισσότερα από αλληλεγγύη και αγώνες μεταξύ ντόπιων και μεταναστών.

Λίγο μετά από μια λεκτική εμπλοκή των συγκεντρωμένων και του κατοίκου της περιοχής Π.Τ. ακολουθεί προσαγωγή του δεύτερου στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα η οποία μετατρέπεται σε σύλληψη με βάση κάποιες αστήρικτες κατηγορίες.
Είναι σαφές ότι γίνεται και πάλι στοχοποίηση για το παραμικρό ενός ανθρώπου που έχει βοηθήσει και στηρίξει ανιδιοτελώς πολλές κινήσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται στην πλατεία, ειδικά με επίκεντρο τους μετανάστες και τις μετανάστριες οι οποίοι/ες βρίσκονται συχνά στο μάτι του κυκλώνα, απειλούμενοι/ες, άλλοτε από το κράτος και άλλοτε από τους φασίστες και τους κάθε λογής «φιλήσυχους» υποστηρικτές τους.

Η πλατεία Βικτωρίας σε πείσμα όλων, θα παραμείνει και τώρα και πάντα πλατεία αλληλεγγύης από όλους και όλες εμάς που αντιστεκόμαστε στο μίσος, το ρατσισμό κάθε είδους και την εκμετάλλευση.

Μέχρι το ολοκληρωτικό ξερίζωμα του φασισμού

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π.Τ.
Τετάρτη 21/9/16, ώρα: 10:00
δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 2

Συντονισμός αλληλέγγυων – από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας – στους μετανάστες και τις μετανάστριες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *